Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2019: Nu nog duurzamer

Bouwstenen voor Sociaal 09-01-2019 132 keer bekeken 0 reacties

De verduurzaming staat met stip bovenaan de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2019 van gemeenten, scholen en andere (maatschappelijke) organisaties. Naast de verduurzaming wil men optrekken rond passende voorzieningen, slimme gebouwen en de verdere professionalisering van het vastgoedmanagement.

Maatschappelijk rendement
De Agenda Maatschappelijk Vastgoed betreft de agenda van het werkveld en wordt elk jaar geactualiseerd. Het bevat punten waarop partijen kennis en ervaring uitwisselen en samen ontwikkelen rond zaken die specifiek zijn voor de (semi) publieke sector. Daarbij wordt niet alleen gestuurd op financieel maar ook op maatschappelijk rendement.

Passender
Zo was er afgelopen jaren behoefte om meer vanuit de bedoeling naar het vastgoed te kijken en hebben we hier samen ook een en ander op ontwikkeld. De vraag is nu hoe we met de voorzieningen en het vastgoed meer van betekenis kunnen zijn voor het oplossen van de vraagstukken van deze tijd. De tijden zijn veranderd en er is duidelijke behoefte aan andere concepten. 

Professioneler
Ook staan er dit jaar diverse activiteiten op de agenda gericht op krachtenbundeling en verdere professionalisering, onder andere door vergelijkend onderzoek en benchlearning. Maar ook belangrijk in de professionaliseringsslag zijn de aansluiting bij de actualiteiten en de eigen ontwikkeling van mensen en organisaties. 

Slimmer
Ook het ontwikkelwerk rond informatiemanagement willen de partners van Bouwstenen voortzetten. Het ontwikkelwerk hiervoor gaat het vijfde jaar in. Daarbij komt er meer aandacht voor smart buildings en onderhoud als organisatievraagstuk.

Zie hier de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2019.

 

0  reacties